HomeBiografieLinksFotoosBlog
Peter Huijing
It's not what you hear, it's the way you hear it.
Biografie

Biografie van een musicus:

Peter Huijing speelt vanaf 1972 bij de Amsterdamse formatie Zen, voortbordurend op de megahit "Hair". Daarna heeft hij nog een groot aantal activiteiten ondernomen. Hier volgt een opsomming:

 - In 1980 vinden we hem in The Operators, de begeleidingsgroep van Garreth John. In datzelfde jaar vinden we hem ook als gitarist bij de Amsterdamse discoformatie Blackout. Hij speelt er onder de naam Peter d'Huy. Van Blackout verschijnt in 1980 een album.

- In 1981 speelde hij gitaar op de comeback LP van Johnny Lion.

- Gitaar bij Jay and the Americans' revival (live op tv, Cara Mia en Come a little bit closer) en opnieuw een hit rond 1980.- Poparchief Arnhem:
"Gitarist en componist bij Testa Rossa, deelname aan de Finale Grote Prijs van Nederland, Paradiso Amsterdam, 1983/84/85 tour door West-Europa.
Testa Rossa was in feite een voorvloeisel van het een halfjaar daarvoor terziele gegane Cavelli.
Gitarist Robert v.d. Grijp werd vervangen door het Amsterdamse snarenwonder Peter Huijing. Na de 1e Demo, opgenomen in de Silvox Studio o.l.v. Jan Schuurman, die daarvoor werkte met o.a. The Rolling Stones en The Golden Earring startte de carriere van deze Arnhemse Band met een Duitse tournee. O.a. Essen en Dortmund werden aangedaan, maar ook obscure plaatsen zoals 'Café Bohne' in het Sauerlandse 'Altena'. Wederom was de radio geïnteresseerd, wederom werd deze Band 'Vara's Popkrantband'. De muziekstijl werd omschreven als een mix tussen de vroege INXS, Prince én de toen zeer populaire Howard Jones. Wéer speelde het keyboardwerk van Theo Outhuyse én de zang van Gorelikow, die samen ook de meeste songs schreven de hoofdrol.Echter zonder het exentrieke gitaargeluid van Huijing en de steady Ritme sectie van de gebroeders Roodnat was de Band nooit zo populair geworden. Én de Legendarische 'grote bek' van de afzonderlijke Bandleden. Zéker, men musiceerde met name door de creativiteit én het vele samenspel bovengemiddeld. Dag en nacht werd er samen muziek, kunst en alles wat daar nog verder bij hoorde gemaakt. Maar wat de Pers schijnbaar minder vond, was de attitude van: Adverteren doet begeren. De leden lieten geen moment voorbijgaan om de aandacht op zich te vestigen. Maar hoe dan ook, in het Arnhemse en ook daarbuiten wáren ze populair, Gezien aanbiedingen en optredens op talloze nederlandse podia: de Melkweg, Paradiso, de vrije Vloer, Het Paard van Troye, Vera etc. De nederlandse Podia leken gecharmeerd van deze combinatie van Muzikale kunde én Bravour. Het kwam eigenlijk, doordat de leden zich muzikaal lieten leiden door de nieuwe muziek van die tijd, maar ook door de manier waarop vooral de Britse en Amerikaanse Bands zich presenteerden. Maar ook deze formatie ging ter ziele. Juist op het moment dat zich vele kansen voordeden, Kregen met name sleutelfiguren, zoals Martin Roodnat én Theo Outhuyse banen in de tv-industrie aangeboden."

- Sessie-gitarist EMI-producties, Wisseloord-studio's, Arnold Mühren Studio Volendam, Stable Studio Arnhem (o.a. met Jean Shy, Wijnand Ott/Diesel, Long Tall Ernie en Michael Robinson).

- Holland Music Uitgeverij - componist/gitarist voor Stock Music, muziek voor documentaire en reclamedoeleinden.

- Gitarist bij Poison Ivy onder het pseudoniem Pete d'Huy.

- Een nieuwe liefde: Peter gaat flamencogitaar spelen en treedt onder meer op tijdens de Uitmarkt in Amsterdam.

- In Spanje diverse gigs met popband Black Tulip
"Sophisticated Rock 'n' Roll" en later met The Peter Holland Trio "improvisatie op thema's uit jazz en flamenco", creatieve samenwerking met Jesús Sancho (viool) en Iñaki Martin (percussie); beiden musici van het Real Orquesta Sinfónica de Sevilla.

- In Amsterdam werkend aan een nieuw album, afgewisseld met sessies in Spanje en Chicago.

HomeBiografieLinksFotoosBlog